Malam ni semua kena duduk depan TV

Wei , aku nak mengadu ni [poyo's] ,kalau korang pelik tengok blog aku ,biar je lah tau .aku pon tatau masalah benda dia tu .nak main hide and seek pula sidebar tu dengan aku,fikir aku nak cari kau lah.Teheee . Lagi satu aku dah malas dah nak godek-godek blog ni.aku ni dah lah buzy.kehkeh.

Hey awak.kau.kamu.anda.Selamat menyambut Ramadhan Al - Mubarak okey.Ingat yer,yang kau tu dah besar tak kan lah nak pagi-pagi buta kepoh dengar suara mak kau je satu taman perumahan tu sebab nak kejutkan kau.Ada handphone set lah alarm .tahun ni cubalah berAZAM yang kau tu pula yang kejutkan 1 family bangun sahur.Balik sekolah awal,jangan terus campak beg,buka baju,tengok TV,tolong lah mak tu kat dapur,tak kisah ar kau tu lelaki ke perempuan.Nanti time buka kau juga yang melantak over-over. Nanti lepas dah kenyang,janganlah terus melingkar atas kusyen,bangun-bangun lah pergi Tarawih.Ni tak,mak leka sikit layan adik,kau pon leka buat tahi mata.

Nanti puasa jangan lah puasa tipu.Kat sekolah,bukan main macho sampai semua puji yang kau tu hebat,sedangkan sebelum naik bas pergi sekolah,kau dah tonggang air dua botol.Tak kan ar dah besar nak kena mak kejar kau satu taman perumahan bawak penyapu sebab kau tak puasa.Kalau perempuan tak pe lah.Ni lelaki .

Bila pergi Bazar Ramadhan.Jangan lah over sangat.Tau lah Bazar Ramdhan setahun sekali.Ingat -ingatlah macam lah kau tu habis nak makan semua.Membazir itu Amalan Syaitan.Mak saya kata kalau membazir tu kawan setan,D mean kalau kau membazir tu kau pon kawan setan lah.[bukan saya kata tapi mak saya kata]

Tak yah lah over puasa pertama terus main mercun.Nak main pon tunggu lah dekat nak raya.

p/s;selamat menyambut Ramadhan !malam ni sama-sama tunggu depan TV announcement raya puasa.

7 KOMENGG:

syahira ariff said...

jom ngadap tb sama sama tunggu pengumuman
bestnyer suasana mcm ni!

Mr Noble said...

zaman skang ni tarikh puasa / raya dah mmg ikut kalender, stakat ni 100% sama je cam kalender.

Nudi said...

syahura ariff;jom le

Nudi said...

Mr noble;btol2

Hamzah Ian said...

selamat pose okeh??

MOHD KHAIRUDDIN, THIS IS YOUR MUM

Nur -al- Ain said...

lelaki ponteng puase, kite potong bebird dier.. hahaa

Nudi said...

Hamzah-oh thanx you

Nur Al-Ain-yeye,saya setuju

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA