Cerita Akademi Fantasia

Hye semua



Heartbeat ada apa ni wei ? makin comel pulak iklan ni . Bila tekan ada magic,jangan takut

Harini sabtu,aku demam.Oh,memang semenjak dua menjak ni aku dan penyakit memang berbestfriend foreverever never say never . * haha *  . Antibodi semakin lemah jadi konklusinya bila antibodi semakin lemah tidak boleh merayap ke mana-mana dengan cuaca sekarang ni tapi kalau tak keluar macam mana nak pergi sekolah.Tapi masalahnya dekat sekolah tak sakit pon malah boleh pula lompat sana sini , Saya budak tadika ok bye . Petang-petang siap bertukar menjadi Lin Dan bila malam arghh sakit sakit.

Bila sakit mulalah emosi tidak menentu dan orang di sekeliling sentiasa menjadi mangsa kemarahan dan mangsa amukan.Soalan sejarah dengan math tengok pon macam nak telan.Tapi bila aku marah,orang macam dah tak nak takut dah,mak aku siap boleh gelak. Motif gelak ?

Bila baca mukadimah entri ni,aku rasa karangan aku boleh dapat A lah.Memang baik punya ayat.ALOLOLOLO .Peace ! Itu mukadimah je tu .

******************************

Pada suatu malam yang hening,selasa malam rabu namanya.sedang asyik aku menikmati minuman di dalam kereta.Tiba-tiba 

mama:AF dah start ke belum
aku:Dah
mama:Bila start ?
aku:sabtu haritu tirai dia
mama:Tengok tak ?
aku:Tengok
mama:Tak perasan pon . bila tengok
aku:Tengok kejap je lepastu alih channel lain tengok movie 
mama:Oh,kenapa mama tengok awak dah macam tak obses sangat dengan AF kali ni
aku: Akak dah besar lah ma.

Dah besar tu yang tak tahan tu,tiba-tiba mak aku interview aku pasal AF.Oh mungkin mak aku pelik sebab aku dah tak layan sangat AF but seperti dikatakan tadi aku dah BESAR.Lol,umur tak ada kena mengena pon dengan AF.Dulu masa mawi tu atuk aku pon kenal tambah minat dia lagi. 

Mungkin sebab aku punya zaman zaman AF so bila dah macamni,makin tak layan dah.Lagi-lagi dah nak hujung-hujung dah ni.Aku darjah 1,AF 1 pon muncul kan diri. Dulu jangan kata lah macammana aku obses gilos dengan AF lagi-lagi kawan-kawan pon sekepala kan.Tapi masa tu sekolah rendah lah.

    
Masa darjah 2 , aku dan 2 bestfriend aku sanggup tak rehat,masa rehat kitorang masuk bilik persalinan lepastu buat pertandingan nyanyian 3 orang masatu kitorang ada nama khas lah,ada jadi Liza AF 1 , Nija and Rosma, Dan jurinya adalah mak cik cleaner, OHMYGODDDDDD,aphal aku dan kawan aku masa darjah 2 macam comel sangat je tiba-tiba.Kelakar gila bila ingat.

Darjah 3 masa fenomena tsumawi,aku sebenarnya tak ada lah suka mana pon dengan dia tapi satu hari tu aku tak focus langsung dengan cikgu ajar.boring gila . Lepastu cikgu nampak aku macam tak layan sangat dengan pelajaran dia,dia panggil aku ke depan suruh aku tunjukkan apa aku buat . Dan aku telah buat ni 

 Lepastu kena tunjuk dekat satu kelas.Malu gila . classmate pandang aku pon macam nak gelak tapi dengan cara pelik.

Sebenarnya banyak je lagi,tapi aku rasa entri ni macam melebih-lebih je kepanjangan nya ,


 And this is THEM.Mereka adalah pelajar akademi fantasia musim ke 9 . Saya tak hafal semua lagi nama dia cuma hafal yang agak comel dan cantik lagi handsome sikit je lah.So diari as usual isnin - jumaat 9 malam,kalau tertinggal tak apa,ulangan banyak kalau tak puas sila pergi ke jusco AU 2 untuk berjumpa muka ke muka . Konsert sabtu jam 9 malam.Tapi yang bestnya,mestilah AFNIL yang pukul 8.30 malam hari sabtu tu.Memori memori af dulu. Bye

7 KOMENGG:

Chegu Zubir said...

story yang bbesh...hehhee

pasal AF tu semua orang layan

heheehe

jom baca
Susah kan Kehidupan ni....

Anisa Hang Tuah said...

minat mawi
:P

Zuewairy said...

af kali ni tak tgk lagi :)

3Hari 2Malam Lawatan sambil belajar ke Kuching dan KK: Kota Kinabalu.. Sweet Bah!

Diyana said...

@Chegu Zubir :Yeah,dari muda ke tua

@Anisa Hang Tuah :kesian mawi sekarang

@zuewairy:Oh,

Roxy zai said...

hahahaha..makcik cleaner tgk af mesti teringat kat korg!^_^

IntanBerlian said...

huhu sebenarnye kan, bukan dah besar diyana. dah bosan.hehe. skrg akak layan MahaRaja Lawak. hehe.. lagi best,

Husna AOmar said...

HAHAHA cute gila!

kecik2 tak prnah knal lgsong AF. drjah 3 pun bila dgar nama mawi garu2 idong. Punya la kuno *lap2 ingus

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA