Life is SIMPLE !



Hye.Selamat petang semua.Tadi aku pergi bukak akaun heartbeat aku nak cek,mana tau hari isnin ni boleh jadi orang pertama nak cash-out dekat bank lepastu dapat beli baju .Alolo,tapi jangankan kata nak jadi orang pertama,sampai bank tu dah tutup buka balik tahun depan pon,memang tak kan aku jadi orang pertama.Sadis gila tengok akaun sendiri . Ini namanya memang tak ada rezeki nak buit duit cara lain.Nak dapat duit kena minta dengan mak bapa je lah.Tak pon,pergi parttime tukang isi minyak.T___T.Tak apa lah,nanti aku ikhtiar cari lain pula nak cari duit.Sedih,nampak gila desperatenya.

Oh yeah,hari ibu besok kan kan,aku tengah sakit otak ni fikir pasal entri tu.Kenapa susah sangat?ye lah sebab aku nak korang baca blog aku sambil menangis-nangis .Baru best tu sebab sakit otak ni.Tapi apa - apa pon,tulis guna hati tapi kalau tulis guna hati ni banyak je orang nak maki sebab tulus sangat.LOL =P . Nah bukak link ni untuk hadiah , kau kalau birthday kawan boyfriend girlfriend sanggup tak tidur smpi pukul 12 sebab nak jadi orang pertama,kalau pasal mak tak reti-reti pulak nak klik

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Wei hidup ni mudah ke susah,Mudah ! Tapi bergantung kepada orang lah

Pada saya Life is simple . Hidup ini mudah .Oh kenapa saya cakap macamtu ? kerana kita yang mengawal hidup kita.Kalau korang kawal hidup korang secara gelabah maka gelabah lah hidup korang. so kawallah secara simple.Hidup = senang tapi kenapa banyak masalah . Tau tak  bahawa kalau kita tak cari masalah masalah tak kan cari kita.So dah ada jawapan kan kenapa masalah selalu ada.Kau maki orang tu,lepastu bila orang tu maki kau balik,kau tau marah lepastu tak nak kawan dah main musuh-musuh pulak.See,saja cari masalah !

Tapi hidup tanpa masalah sangat boring . Sebab masalah buat kita kuat,masalah buat kita hargai sesuatu.Tapi bila masalah dah terlampau banyak pon tension pulak kan.Tak ada masalah cari masalah,bila ada masalah macam-macam pulakBiasa,manusia tak pernah bersyukur.

Jalani hidup dengan penuh cool,dengan penuh comel,dan hidup kita akan jadi CUN ! Alah,kau budak kecik lagi,apa kau tau pasal hidup.Life is simple konon,hidup pon tak cukup 2 dekad lagi,duit belanja pon mak bagi. Hikhik,biarlah daripada awak tu hidup dah nak 3 dekad tapi tiap-tiap bulan minta duit mak.Haha. Yeah,mungkin aku buta,aku blur tentang kehidupan sebab aku muda lagi,tak banyak makan garam tapi pada aku hidup ini mudah .Pada korang ?

p/s:entri ni banyak iklan.Dah macam duta heartbeat dah aku rasa

4 KOMENGG:

CutieIntan said...

yup life is simple if we know how to plan it

ferra said...

i pon tak bg adiah pape kat mak i lagik sobsobsob

Far8 budak baik said...

aku pun dah rasa byk garam..nnti kalau dah masuk u..lagi ar..
mcm2 nk pike..belum lagi kwen dpt ank.
hak3..
selamat hari ibu =)

Far8 budak baik said...

sempat pomot nmpk..hahahaha
weh..senang cite x pyh gtl2
cari masaalah...hahaha =p

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA