Tak perlu lah nak meniru artis luar sangat kan

Hye.kalau orang tanya aku lagu melayu apa  baru sure aku akan kata entah.Bukan nak kata pergi agung-agungkan lagu inggeris tapi kalau orang tanya aku lagu inggeris pon aku tak tau.Aku bukan stok dengar radio,aku tak suka tu sbb aku tak tau apa lagu baru.Haha,bejet lawak letteww

Tapi sekurang-kurangnya lagu inggeris aku agak tau ar jugak sebab terlampau banyak hitz.fm bergerak kat kelas aku tu.Bila lagu melayu je,aku buka suria,era atau hot fm still lagu yang berbulan-bulan lamanya je yang ulang.So mana lagu barunya atau memang lagu melayu tak ada yang baru.Kalau korang tau cuba bagi satu lagu baru kat aku,cepat.

Sekarang ni semua dok heboh pasal orang malaysia wannabe k-pop.Tolong lah/Cuba cari identiti sendiri.Tak perlu kot nak meniru segala bagai demi mencari perhatian.


tiap-tiap hari pergi gym ekk ? alololo badan dia.bolehlah jadi frontpage mag 7teen lepasni

Tau lah sekarang ni kat malaysia muzik-muzik ni orang macam dah tak layan sangat dah.Memang sekarang ni filem je berlambak-lambak.So mungkin mereka ingin cuba mendapat tempat di hati  peminat.Aww, memahaminya mereka ni.
Eeee,comellah awok ni.

Lady gaga ? Rihanna ?
Aliyah rupanya
Tapi pada aku tak perlu lah nak tiru-tiru orang luar sangat untuk mendapat tempat di hati peminat.Malaysia nak ada k-pop,pada aku lebih baik memperjuangkan kembali lagi-lagu etnik kreatif or masuk bintang klasik lah kalau nak memperbaharui kan kembali industri ni

Baru mak cik - mak cik yang tiap-tiap petang duduk bawah pokok mangga buat kerepek,buat ketupat tu nak buat jadi menantu.Kalau rasa dengan macamtu boleh buat malaysian dan gadis-gadis yang gila korea termimpi-mimpi ,teruskan oh mungkin akan mencipta fenomena malaypop pulak kan kan.Muzik malaysia,malaysia.Korea-korea.Hindustan hindustan.Jangan lepasni.ada JB malaysia sudah


Wonder girls malaysia ??? No wonder lah pakai macamni/

Kepada m-pop wannabe,semoga anda terus berjaya.Mana tau kemunculan anda akan membuka kembali kegilaan gadis-gadis malaysia yang sgt gilakan artis korea,bruno mars kembali cintakan industri tanah air.Dan mungkin dah hilang dah Bieber fever datang pulak M-POP Fever/.Who knows ?

-tak sinis tak sarkastik kan entri aku-

10 KOMENGG:

syrupmasin said...

haha..muntah hijau sekejap tengok org msia tiru korea nih..adoii..sedeh :D

Azza Firza said...

hahahaa , macam macam aihhh , tak habeh habeh ag ka kes nie ? memalukan je koit org malaysia cam gini, adeyyy

lavea said...

HAHAH...haishhh ape nak jadi la...

~Chocolate Strawberry~ said...

to me lah kan..dieowang nie memalukan dri sndiri n industri muzik malaysia je lah....

bkn ke artis2 tuh islam...xleh ke pkai pakaian yg senonoh...da tntu lah korea tu kafir....tu pon xleh fikir ke..

cbe ar pikirkan nape siti smpai skrg owg msih suke...care die...pakaian die...suare die..sumenyer owg suke...mcm artis skrg sume hampeh..nie nak over2 ag nak tiru korea bagai....

loya tekak ar....pegi ar beli kain tutup yg terdedah dedah tu..wat malu jer !!!!!!!!

NuruL aTikah said...

bg aku , lelaki yg buat gaya mcmni dh xnmpk kelakian melayu,pompuan lak xmcm melayu dah.huhu..rosak rosak..

Far8 budak baik said...

hahaha sokong ke hape ni..ngahaaa =p
tapi aku nyampah tgk..
lupe dah asal usul kn..huh

SyedGraphiX said...

kalau bdan 6 pax takpe. HAHA. ni keping cam papan je

Farhan Zulhusmi said...

entah..nape erk??
macm nie ke nak dapat perhatian??
bukak sana bukak sini...
YaAllah...
malulah....

Nami said...

M-Pop what? Geli pulok. AHAA ni yang aku serious like hell can die nak dengar lagu zaman P Ramlee ni.

FreESiA said...

saya pun tak suka artis malaysia yang klon artis luar. lebih baik tampil dengan penampilan sendiri. contohnya ana rafali =)

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA