Penang

Hye kepada para pekerja yang bercuti wesak harini . Tapi ramai je yang kerja harini sebab kalau kerja harini duit yang masuk pun lebih.Terrer kan aku,semua benda tau.Tapi,kalau hari wesak ke hari sesak ke hari buruh ke hari pekerja ke (memang hari lain-lain pon ) yang untungnya student jugakk ler . So disini,ingin saya tegaskan bahawa jadi student sangatlah awesome walaupon tak ada hari student tapi ada hari kanak-kanak kira ok letteww kan - kan.Oh apa yang kau merepek berjela-jellllla ni .

Harini dah 2 mei,sudah mei tidak ada tarikh yang dinantikan-nantikan.Bulan exam,bulan ujian,bulan exam dan ujian .bulan kena kejar dengan ustazah kalau tak habiskan hafazan,pafa.PPT mungkin sangat penting kerana semua orang nak tengok keadaan sebenar seseorang dari sini.Stabil ke nazak ke tinggal nak mengucap ke . Dah lah kebanyakan nak tengok result dari sini untuk mohon SBP.


PPT = Nightmare

Aku sebenarnya tak sabar-sabar nak bulan 6 ni.Oh yeahh,aku nak pergi PENANG.Wuuuu,bak trampolin aku nak lompat-lompat.Best best best.First time first time aku nak pergi penang ni wei.What first time ?

biar betul first time ?



Tak percaya sudah.Tu lah aku pon nak tergelak-gelak,satu malaysia dah pusing sekali penang aku tak sampai lagi.Cakap dengan kawan,semua macam "kau tau tak,penang tu aku dah boring dah pergi,haha".Oh kau tengoklah nanti aku pergi aku tak nak belikan keychain untuk korang T____T.Ok over.

Itu yang buat aku teruja nak bulan 6 ni,cikgu aku tau konfem dia mengamuk,Dah lah mereka kata bulan 6 ni awak dah tak boleh buat apa dah,kena ingat periksa je.Masa cuti bulan 6 nanti,kalau nak pergi bercuti,tangguh-tangguh lah ,datang kelas tambahan.Sebenarnya,kena pergi sebab pak cik aku kahwin so sambil menyelam minum air tengok pelbagai hidupan laut lah kan kan.

Kalau lah cikgu aku tau,aku dah berangan aku nak beli apa kat sana,aku nak makan apa.Memang kena hempuk dengan kalkulator je lah.Tapi mungkin aku sedar diri kat sana,nanti kalau orang lain ambik gambar dekat sbukit bendera,aku pulak bentang tikar bukak buku.Kehkeh.Tapi masalahnya buat ke,aku kalau tengah bersuka ria memang tak ingat dah.

Kalau nak tinggal sorang-sorang kat rumah memang aku tak rela,penakut macam aku ni.Orang kata periksa cuma sekali,so berkorban.Tapi nanti form 5 pon kena lagi kan . Tak pa-tak pa,nanti pergi penang orang bawak baju,aku bawak buku je.Orang berulit dengan kamera , aku couple forever dengan nota segala macam.Penang !! tunggu aku di sana. Akhir kata,cuti-cuti malaysia.Teheee

10 KOMENGG:

ferra said...

u ni muda ag. tapi cara u tulis mcm u ni budak matang. bravoo lah sis. tabik u

HonEyBuNNy said...

oooo..bulan 6 neh cuti sekolah kan...boleh la cuti2 Malaysia yer...

welcome to penang....;-)

Diyana said...

@ferra : matang ? haha

@honeybunny:yeah,cuti.Thank

FreESiA said...

saya pernah sampai penang sekali je. tapi tak sempat nak meronda-ronda.

well, have fun dear.

Far8 budak baik said...

kau tahu tak
penang tu dah borink dah pi
hahaha =p
aku tak penah pi lagi gakk..
hak3..
nnti cuti elok2 eh

Husna Lana said...

kalau pegi penang WAJIB singgah makan kat padang kota okayy?

wuuu rindu PENANG ! T__T

naz said...

kalau ada tempat kosong mesej i. i nak ikut haha

asfira aminuddin said...

cuti sekolah 2 minggu kan? selamat bercuti dear ;)

hamzah ian said...

penang? waaaaa

Diyana said...

Hikhik

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA