Itulah pentingnya englishh education ~

Cukuplah seminggu menjadi seperti orang gila . Cukuplah melayan perasaan , Itu padahnya ada seorang yang beku,hati kering,tak faham bahasa , Dan bila aku cakap pasal kau pun aku tahu kau tak akan faham,tapi itu takdalah sesakit apabila kau berkata "ada entri baru ke ,aku tak baca lah".Tapi aku tahu kalau kau baca kau tak kan faham.Tapi aku rasa ini mungkin salah aku . "What goes around,comes around".Dan sekarang aku dah rasa sakitnya,Kadang-kadang aku macam tak sabar nak habiskan fasa sekarang ni dan hadapi fasa yang seterusnya , kita pernah rancang sama-sama. Tapi bila aku rasa macamni,bila aku dah mula give-up,bila aku rasa macam nak cakap "AKU BENCI KAU",aku tak boleh dan masa ni lah aku rasa indahnya fasa aku sekarang ni,dah hidup aku akan kembali seperti dulu.Happy,gelak tanpa henti dan tak perlu makan hati . Sekarang mungkin Allah nak bagi aku rasa apa  pernah aku buat dulu.Diyana,kau mesti kuat.Dia tak ada,kau masih ada orang yang sayangkan kau,Kalau orang lain tak ada,family kau ada .

Dah cukup main perasaan, Hyee awok-awok semua . aku rasa sekarang ni aku banyak sangat membuang masa,satu hari tu hilang tanpa meninggalkan kesan yang mendalam.Tiap-tiap hari buang masa,bilalah nak jadi insan yang cemerlang lagi gemilang ya anak-anak. Haritu mak aku ada share cerita dengan aku.Aku dengar cerita ni aku gelak memang tak nak kalah,gaya dia macam kau kumpul kan seluruh pelawak satu dunia di atas satu pentas lepastu buat pesembahan sama-sama.HYPEBOLA

Cerita dia macamni,adik aku umur dia 6 tahun,Syahmi.So sekarang ni dia belajar dekat prasekolah.Dekat sekolah dia tu ada sorang budak india ni suka sangat dekat dia.Aku tak tau lah suka macammana kan tapi budak ni suka lah tanya-tanya dekat dia,sikt-sikit syahmi,sikit2 syahmi.Budak ni pulak kalau cakap tak cakap melayu,nak cakap orang putih je lah . One day dia jumpa adik aku dengan mak aku.Dialog dia lebih kurang macamni.

DIA:Syahmi,syahmi do you finish your homework ?
Syami:NO,no ,no (dengan semangatnya)

Budak ni tak puas hati aphal pulak si syahmi ni jawab macam tu,dia tanya benda lain,dia tanya lagi

DIA:Where's your homework ?
Syahmi:Yes,yes,No,no

Si syahmi tu tak nak kalah nak jugak cakap inggeris tapi yang dia tahu NO,NO,YES,YES je lah.Mak aku yang dekat hujung tengok sambil tergelak-gelak dah tak tahan terus cakap dengan adik aku,Adik,dia tanya homework adik dekat mana,cakaplah In my bag.Lepastu syahmi jawab pulak,Eee,mana ar adik faham apa dia cakap .

Wuu,dah gaya itik lawan angsa je gayanya.Lol,stylo lah tu.Dulu aku 6 tahun baca buku inggeris pon mengeja macam BM . Ni memang aku kena ajar dia membaca buku peter and jane banyak-banyak ni.

4 KOMENGG:

Nami said...

Peter And Jane? XD
HAHA favourite book masa tadika dulu.

Shawn Razaleigh said...

ahaha. adik lu comel


pasal persaan tu, relax. insyaAllah baik kemudian hari.chill

naz said...

hahahahaha bagi dia dengar lagu soley soley mesti jadi macam ucop

aleen aiden said...

hahah.adik kamoo comel! ^_*

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA