don't judge the book by the cover & janganlah berdengki di antara satu sama lain..Berdosa

don't judge the book by the cover.ini dah banyak terjadi dah ni.

bila fizikal orang tu hodoh,sbelom kenal dia lagi dah kata dah orang tu macm2..OMG..mana lah korang tau yg orang tu mcmtu.Jez bkoz dia buruk.dia tak emngancam,x gojes.

kadang2 orang ingat orang yg nmpk suci muka tu.x boleh buat jahat.Tapi sedangkan x..kadang2 orang yg mcmni nk tutup kejahatn die

psst:korang itu untuk orang yg slalu menilai orang terlebih dahulu tanpa mengenalinya

korang cuba baca ni..inilah yg sering terjadi

Kalau perempuan cantik pendiam, Lelaki akan cakap :- Woow, ciri-ciri isteri idaman… Kalau perempuan tak cantik pendiam, Lelaki akan cakap :- Eh, tak reti berkomunikasi betul… Kalau perempuan cantik berbuat jahat, Lelaki akan kata :- Mesti ada krisis nih.. kesiannye.. Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat, Lelaki akan cakap :- Dah la tak lawa, perangai pulak hodoh… Kalau perempuan cantik menolong Lelaki yg diganggu, Lelaki akan cakap :- Woow!Heroin sejati…! Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yang diganggu, Lelaki akan kata :- Hm.. Taktik nak ngorat le tu… Kalau perempuan cantik dapat Lelaki hensem, Lelaki akan kata :- Ok la…. Bagai pinang di belah dua.. Kalau perempuan tak cantik dapat Lelaki hensem, Lelaki akan kata :- Kesian.. mesti dah kena bomoh lelaki tu! Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih, Lelaki akan kata :- Buta kayu betul mamat tu…. Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih, Lelaki akan kata :- Patut pun kena reject… Kalau perempuan cantik penyayang dgn binatang, Lelaki akan cakap :- Perasaannya halus…penuh dgn kasih sayang.. Kalau perempuan tak cantik penyayang dgn binatang, Lelaki akan cakap :- Sesama makhluk harus saling menyayangi… Kalau perempuan cantik bawa BMW, Lelaki akan cakap :- Ntah dato' mana bela ni…. Kalau perempuan tak cantik bawa BMW, Lelaki akan cakap :- Mesti anak org kaya ni….. Kalau perempuan cantik tak mau bergambar, Lelaki akan cakap :- Pasti takut kalau2 gambarnya tersebar.. Kalau perempuan tak cantik tak mau bergambar, Lelaki akan kata :- Sedar pun diri tu… Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki, Lelaki akan cakap :- Wah.. caring sungguh…. Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki, Lelaki akan cakap :- Eleh, nak tunjuk caring le tu…. Kalau perempuan cantik bersedih hati, Lelaki akan cakap :- Don't worry, i will make u happy forever.. Kalau perempuan tak cantik bersedih hati, Lelaki akan kata :- Sikit2 nak nangis!! Gembeng! mengada2… kalau perempuan cantik masak, Lelaki akan kata :- Dah la lawa, pandai masak pulak tu… Kalau perempuan tak cantik masak, Lelaki akan cakap :- Ntah sedap ke tak masakan dia tu… Kalau perempuan cantik main2 miss call, Lelaki akan kata :- Takpe, rindu la tu… Kalau perempuan tak cantik main2 miss call, Lelaki akan cakap :- Ko ni takde keja lain ke…? sibuk ni tau tak..? Kalau perempuan cantik hantar2 email, Lelaki akan kata :- Sukenya…. Kalau perempuan tak cantik hantar2 email, Lelaki akan cakap :- Asyik2 email dia… boring!!

memang bagos yer..bila perempuan cantik..sumanya yg baik.berfikiran positif sbelom mengenalinya..Bagos kerana berfikiran positif..but pehal bile perempuan X cantek..
sume fikir yg burok2 jer..kenapa..?

kita ni dah tahun 2009 lah.apa ingat perempuan x cantik tu ingin dijadikan x cantik but kita kena redha dengan ketentuan tuhan

biar buruk muka
jangan busuk hati

ini lagi bagos ar

aku x kata sume perempuan cantik tu jahat & aku x kata sume perempuan burok tu baik
begitu juga ngan lelaki handsome & x handsome

aku cuma berkata mengapa kita mesti menilai seseorang itu dari luaran

itu persoalannya..?

8 KOMENGG:

qilah98 said...

akak betol,qilah stuju

Koyuki said...

hehe..

comel jer entri ni

=D

oRkId eDyLiYnE said...

bagi sis, ada betulnya juga apa yang diyana cakapkan tu...

biasanya nak cari yang cantik je baru nak kawan...
tak bolehlah macam tu...
yang penting tahu hati budi dulu sebelum kawan...
itu sebetulnya...

nak buat macam mana diyana...
orang ada mata dan mata tu yang membuatkan otak tu tafsir itu ini...
mata ni memang tak akan ikut apa yang hati cakap...
tapi perasaan yang akan ikut apa yang hati cakap...

so...
pandai2 lah...

itulah manusia...
macam-macam...
=)

!? dya ?! said...

ko maksod kn aq ker?(yg cntk tuu?!)hahahaha...sory,sengaje TERprasan lak! entri ni..mmg entri plg kiut ponn

Diyana said...

qilah98:akak stuju gak

Diyana said...

koyuki;comel..?

Diyana said...

orkid:bese ar kak

Diyana said...

dya:perasan ar lu minah

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA