Tutorial-Picnik Header

hi semua
Harini kan nak buat satu tutorial,ade sorang adik manis ni tanya.cara2 buat header dkt picnik.adek senang jer.Yg pertama korang semua mestilah ade account picnik,x  de pon x per.haha
2.Tekan Upload photo.ni korang pilihlah gambar ape korang nak upload.macam aku,aku guna plain background.
3.First,kita edit dulu saiz dier.Tekan Edit,dah?tekan plak Resize.Pastu korang tick kan USE PERCENTAGE and unTICK kan keep proportion.*klu tick tu yg ade tanda RIGHT  dalam kotak tu.X tick tu x de tanda RIGHT.
4.Dah?Okey.pastu letak saiz dekat new dimension tu 880 x 350.Kotak pertama 880,kotak kedua 350.Nanti header tu jadi cam saiz ini.


5.Lepastu tekanlah Create.Korang bolehlah mengEDIT mengikot suke2 hati korang,nk tambah stiker tekan stiker,nk  tulis tekan text.Aku edit2 jadilah macam ini header.
6.Dah siap tekan SAVE & SHARE.korang save kan dlm folder korang
 7.Lepastu bukak dashboard,tekan layout,dan upload kt header korang.
8.Tekan save!
9.SIAP.

Selamat Membuat!

p/s:sorry kalau korang x berapa faham ayat aku.ye arh,first time.

2 KOMENGG:

♥Puteri Oreo♥ said...

yeay!!!dah tahu thanks yarw akak!!!

diyana said...

u welcome DEAR!

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA