Review;Sinetron Benci Bilang Cinta

Hye .Hari ni kan aku terajin oo nak buat review pasal cerita .Actually ,aku mana pernah review sinetron kan .So hari ni nak mengREVIEW kan ni lah .Lagi pun aku kan terrer bab bab indon ni.HA-HA.Sape tengok sinetron ni.Maybe ada yang tengok,ada yang tak tengok.Nama sinetron ni benci bilang cinta.Ok lah cerita ni start pada 18 mei haritu ,so semalam episode yang ke 20 .Cerita dia boleh lah layan daripada aku layan drama syahjihan .Actually cerita ni dah biasa dah dalam kehidupan manusia sekarang ni .
Masa tayangan
selasa-jumaat;6.30 petang-7.30 petang
ulangan
selasa-jumaat;8.00pagi-9.00 pagi|1.00 tengahari-2 petang|11 malam-12 malam
Sabtu;5.00 petang-9.00 malam
Kau tengok berapa banyak ulangannya nampak sgt lah Astro ni menggalakkan kau layan sinetron.Budak asrama pon boleh tengok juga .Jom kita review pelakon and watak .


Ini Marshanda bukan Marsendat okey.Dia Heroin cerita ni,membawa watak Winda .Seorang budak kampung tapi kampung dekat Jakarta dan tak da lah kekampungan sangat.Dipaksa kahwin dengan Dimas sebab wasiat datuknya.Seorang Happy-go-lucky.

Nama lelaki di atas ini adalah Baim Wong .Sape kata dia handsome .Aku kata tak .Lari topik .Dia bawa watak Dimas pewaris syarikat keluarganya . Dia ni kan macam pelik sebab ....(idk lah sebab ape).Aku rimas ok dengan watak dia sebab boleh dikatakan 24|7 pakai kot atau blazer .Oh My LV,tak kan lah nak pergi rumah mak sendiri nak makan malam pun nak pakai kot oi ! Tau lah pewaris.tapi kau kan pewaris syarikat TV bukan nya orang kerajaan ke apa.Pewaris syarikat Tv kan boleh berSOSIAL bukannya kena berprotokol bagai. Kalau aku ,Bf or tunang *berangan nk keluar date pakai macam dia,kot . blazer bagai sure aku suruh dia balik atau cancel je date .Kalau husband aku lagi senang ,bawa masuk bilik tukar kan t-shtirt melainkan kalau Ade Surya Akbar dgn Iwan datang macam ni aku rela lah!

Rio Reifan ! Kenal tak,alah yang berlakon dalam cerita Cahaya ,Akso dan Madina.Terrer kan aku.Dia bawa watak Aditya.Sepupu Dimas dan pewaris sebenar DTV .Dia ni suka kat Winda tu .Dia ni lah yang selalu teman Winda bila Dimas ni sibuk.And so on lah


Kirana larasati dia ni yang berlakon cerita Cucu Menantu .For sure korang tak tau sebeb cerita tu mana ada kat Malaysia ,Dia bawa watak Claudia.Ex-Dimas yang tak habis-habis merayu supaya diterima balik.Tak malu ke kamu wahai perempuannnn~..Trick dia satu je menangis .menangis .Aku pelik kenapa lah dia ni boleh kurus sangat ?Kecik je peha kau.Bab aku tak berapa berkenan ,Fesyen rambut dia suka betul pakai cekak bereben tu ,Kenapa ?
Not least,Dede .Dia bawa watak adik winda.Aku tipu ,dia mana berlakon cerita ni .Saja je nak promote kan dia nanti jelez pula .HAHA

Penat ok aku mengREVIEW.So komen lah yer,sape yang layan cerita ni .Bye.Assalamualaikum

credit gambar-google

p/s;Blog aku dah pink.Tak tau kenapa dah terminat balik dengan pink.Hormon kot.Bavkground baru ni aku cari kat Google je.

12 KOMENGG:

n h a z said...

woot woot , terkejut aku baca dede adik winda ? adik baru ke ? HAHA .

n h a z said...

n h a z said...

n h a z said...

diyana said...

n h a z:weet,weet,haha.adik baru lah tu,winda tu kakak ipar aku !HAHA.

Liyana said...

cerita niy mmg best gylee.
tak pernah missed pun. ;)

ツhʋƨиα ツ said...

White Girl said...

White Girl said...

E!ra said...

Best lorh cite nie!! glle33 best..

diyana said...

Liyana;same lah !

usna;HA-HA.tak de lah rajin mcm budak TU,cerita soleha la sygg.dyana ni kan terlebih rajin.HAHA.Oh,ya, nama dia Ade Surya AKbar,dede tu nama manja lah tu,Dlam cerita Mutiara.

White Girl;nape love dia. handsome ke dia ?

E!ra;mmg best pon

wawa said...

BESTT.. tapi tak dapat lawan versi korea~~ ;P
Jln citer pun lain skit dr korea pnya..

Dimas handsome oke~~~ hehe.. ske je tgok muka dea drpd aditya yg xtau malu, mnagih cinta winda.. ;D wee~

p/s: kdg2 jer layan citer ni klo x bz.. hehe

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA