Fuhhh ! Rayaaa ~

Fuhhh ! Cuba try ! Fuhh ! Fuhhhhhh !Sebelum memulakan penceritaan yang panjang lebar dengan gambar yang over tak sudah aku nak lah berpantun 4 kerat di sini
Pergi rumah Alang Non untuk beraya
Di jamu dengan Tempoyak Ikan Patin
aku nak ucapkan selamat hari raya
tidak dilupakan juga maaf zahir batin
Cis,cis,cis.Terrer tak aku,HAHA.Nak ambil letak kredit .ingat Tueee!jangan main ambik dengan muka malu - malu kucing okey !Raya korang best tak! Raya aku biasa-biasa jer.HAHA.Tahun ni aku balik kampung malam raya.Bertolak pukul 11.30 malam.Alah,kampung belakang tol je so  tak da lah takut gelap ker benda.Memang terang benderang .

Pagi raya tu semua dah macam bengong.Aku lah tu.Pukul 8 pagi,tak de sorang pon pakai baju raya lagi sebab semua bajet malu-malu segan.Aku lagi lah tak mandi lagi.Izlyn call dia kata dia punya family dah siap ke masjid,aku mand pon tak lagi.Lepastu pukul 8.30 dah bising-bising nak pergi masjid.Aku nak mandi pula penuh.Last-last dapat masuk terus mandi 5 minit je,tu pon gosok gigi jer,tiga jirus air.Terus sarung baju kurung,tarik telekung.Tudung pakai dalam kereta.Memang betul-betul mandi kerbau pagi raya.Benci je oh aku,nak mandi pon kena beratur ke.Pergi masjid dapat RM 11.Atas angin jer ! Makan hati je lah kakak,adik-adik sepupu sepapat yang tak pergi.Sapa suruh tak beribadat !



gambar di pagi 1 syawal.model tak berbayar.ammar diyana ~
nampak gila kan jerawat spotlight aku tuuu.Tak hilang-hilang.
Tak kisah dah pasal spotlight trang tang-tang tu,asalkan tak sakit
Sebab jerawat tu lah pak cik aku bagi extra rm 10 suruh beli oxy.Hehe
memaang menyentap perasaaan eden dgr ayat tuu


Ok fine,terKEBELAKANG 1 hari.Petang raya,semua sibuk nak membakar lemang
muka tak boleh blah sbb hari last puasa
model-cousin terPOYO's.nenek cantik


Hari yang betul balik
Keadaan tak terkawal lepas balik sembahyang raya semua dah bising-bising suruh cepat nak bersalam-salaman,nak duit raya,nak minta ampun, 


Keluarga encik mohd asri bersama bini cantik,anak comel,mak cun
Serious,time ni aku blur.HAHA


3 beradik.Perlu ke aku perkenalkan aku yang mana !
nak juga ok fine aku yang ganjil kat situ

Ni gambar jenis semua perempuan!
Semua memang jenis gila gambor oh,ambil gambar macam ni lah,macam tu lah
Nasib baik nenek aku tak semput

pukul 11 camtu baru pergi beraya.benci je raya kat sini.semua ingat aku ni macam dah tua benar agaknya !semua buat derk je bila aku bersalam-salaman.Nak kan nak saya seluk poket kot.Aku under age lagi LOL.Nak je tahun depan gantung kat baju.I AM STILL UNDER 15 YOU ALLL !

banyak lagi gambar ,cek kat facebook aku jer masa raya pertama tu


Eh,gambar ni pon terselit jugek.Haha,Sian aku,raya pakai selipar crocss je.Itu pon Crocs RM 10.
T ___ T


Raya kedua,family aku buat family day
Gathering keluarga nenek aku dengan adik beradik dia !


400 orang tak silap,ini separuh jer,ada je yang tak masuk,ramai gila OH,adik beradik nenek aku 9 jer,memang terrer betul reproductive system mereka-mereka ini.Kalau tak,x de lah seramai ini !

 
14-22 kot


17-14-15
tu bukan ukuran badan ye.Fikir sendiri je lah


Anak Tiri kuu ! Baik gila budak ni.lagi-lagi dengan aku mak tiri dia.Jangan tanya kenapa dia comel sbb dah mak tiri dia TETTT!
fill in the blank !
Alifff !!

Part last sekali,karoeke timeee !!masa ni semua tetamu dah miss in action.So cucu-cucu nenek pon menggila lah !adik-adik sedara aku bhai ! semua gila mikrofon sampai rosak kau!

semua menggila jumpa Michrofon !

Isyyy!budak mana lah nak berInteprem ni.Nak juga gambar dia .
jemput lah datang rumah !jangan malu jangan segan tau tau !

7 KOMENGG:

Mr Noble said...

wau! ramai giler org kat gathering, dah macam kenduri kawin lak :p

twinkle twinkle said...

comel bdk tu ;D

ツhʋƨиα ツ said...

waa BEST nye balik raya malam raya

usna pagi raya tak sampai2 agi
petang bru smpai
sedih tak sedih tak ?
:P


siyes gila meriah !!
pling tak expect adek bradek nenek pun gather skali ?
BEST BEST BEST gile !!!

ana said...

ramainya sekali berkumpul...sure masak banyak tu :)

hamzah ian said...

wa.. raya karok ke ni??

HonEyBuNNy said...

wahh..raya sakan neh...ramai sunggoh family day tu...~~

six.september =_= said...

sumpah meriah

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA