Perempuan !

Hari selasa ni aku nak pergi bermain-main air dekat Melaka.Kat mana,sungai melaka.Biar kenang sejarah sikit aku.Sungai Melaka ? Tau-tau je lah Melaka dekat mana kan.Cehh,tak adalah teruja mana pon.Bila nak main air,macam-macam lah orang perenpuan ni kena prepare,Terus cari sunblock ok.Aku rasa mmg semua perempuan macamni lah malainkan kalau kulit dia tu mmg kalis matahari lah.Tapi orang putih kan lagi teruja berjemur bawah matahari.

Sunblock -google
Tujuan sebenar aku pakai bukan sebab aku takut makin gelap ke hape ke sebab cuti sekolah kan so ada masa lah nak kembali muka yang asal sampai januari nanti.Tapi sebab Khamis tu nanti aku nak pergi berjumpa segala sedara mara aku so kita mmg kena perlukan persediaan rapi kalau tak nak kena soalan yang menyentap jiwa raga.Aku gemok dorang tegor,aku kurus sangat dorang tegor.Pakai sunblock pon bukan untuk kecantikan semata - mata .Bagus untuk kulit muka.Tak perlu lah nak desperate pakai segala macam benda sebab nak cantik tapi hancurkan kulit muka.Natural Beauty itu yang pertama.Apa yang penting kita kena yakin dengan diri kita sendiri.-Setuju 100% dengan kak Eny .

Best apa jadi perempuan .Walaupon kadang2 orang macam rimas lah dgn perkara yg remeh temeh segala bagai tu.Perempuan boleh pakai macam2.Ngeh Ngeh.Selamba je kalau kata nak pergi guardian ke watson ke ,parents terus bagi duit nya,Cuba lelaki,macam macam nya ditanya nya.Wakakaka,keji gila aku !!semua perempuan nak cantik kan ,tipulah kalau kau kata tak terselit perasaan itu.Tak kan tak da setitik pon kan rasa nak cantik macam polan si polan .

sapa tak nak kulit macam mereka.Aloloo,kamu comel lah,nak nombor
Mereka sangat COMEL LOTE COMEL LOTE
siapa yang tak nak senyuman hanya boleh dizahirkan melalui mata
Aku memang bukan kategori senyuman boleh dizahirkan melalui mata.Orang tengok mata aku cakap aku sombong.Gimana tu ?

Kita tunjuklah artis Jiran kita pulak
Nak tahu rahsia kecantikan dia,klik sini.[rahsia kecantikan Luna Maya].Sumpah tak rugi.Tu sebab lah dia ni cantik .Tak yah la fikir pasal scandal dia tu.Credit-Kak Amar

 Bila kita cantik pakwe kita pon handsome.Oh yeah,Tiba2 aku masuk teori aku ni.Tidak2,itu sudah tidak ikhlas itu.Dah salah dah niat tu.
Kita cantik untuk kita,kita cantik untuk keluarga kita .Peliharalah kecantikan anda kerana semua ciptaan Allah itu tiada yang tidak cantik.Semuanya Indah indah belaka


p/s:Kecantikan biarlah selaras sepadu dan sekata kecantikan luaran dan dalaman.Tak guna,muka cantik,hati Nauzibillah .Apa yang penting yakin dengan diri kita sendiri.Biar tak da lah cantik mana tapi berbudi bahasa .Biar tak berapa cantik luaran tapi cantik dalaman

Segala picture segala bagai dicreditkan kepada Encik Google

p/s/s:Diedit balik sebab rasa entri macam POYO semacam .=D

4 KOMENGG:

twinkle twinkle said...

sokong :)
budi bhs yg utama :)

enyheartsdiamond said...

kulit eny hitam.. tp, yakinlah, setiap org dilahirkan cantik.. tp, jangan lah over nak yakin.. nanti org berbulu :p tehee

gabanMorka said...

kecantikan adalah hak milik setiap insan

melle. said...

yeah, kadang2 pun aku rasa nak jadi cantik macam sesetengah orang

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA