Joging ? Betul lah wei aku pon tak berapa nak percaya

Aku fikir joging petang ni pon stylo lah.Aku rancang joging pagi pukul 8 sampai 10 pagi.Petang pukul 5 camtu sampai  6.30 balik boleh aku tengok TV.Petang ni aku mesti wajib joging !
Macamtu ar dalam fikiran aku .Aku mmg berhajat lama dah nak joging joging ni.Sebenarnya dah lama dah aku rancang camtu.Dulu bajet pukul 6 lepas smayang subuh x nak tidur tunggu pukul 7 terus pergi joging keliling taman perumahan 3 round lepastu habis sambung balik rumah baca buku.Lepas exercise otak fresh ilmu senang nak masuk,nti dapat result pon gempak

Ya Allah ,cantiknya kamu wahai kakak Nur Fathia.Kalau aku laki lah dah lama aku bawak lari.
iklan sebentar !

Berkobar-kobar tak semangat aku.Gila GEMPAK punya semangat berkobar-kobar.Dah boleh jadi wakil rakyat dah aku.Tapi biasa,memang aku tak buat semua tu.Memang aku tidur je lah.Set alarm untuk lambatkan setengah jam,bila bunyi aku stop.Last2 belajar ke mana JOGING lagi lah x de.Tau itu peribahasa Hangat-hangat Tahi ayam . Aku x faham kenapa kena samakan dengan tahi ayam.Aku confius. Memang cocok secocoknya lah peribahasa tu dengan aku

Makin lama tak boleh jadi aku ni.Dah menjadi-jadi .Dah lebih dah ni.Makan banyak exercise pon kena banyak.Tk nak exercise tak yah makan.Waaaaaaa,statement kejammm.Kau sanggup ?
Sebelum joging wajib tangkap gambar untuk menunjukkan tak nak jadi hangat2 tahi ayam lagi
Aku betul2 nak joging ni.Siap pakai jam lagi nak tengok masa .Siap buat loser nak menunjukkan aku tak LOSER dalam bab joging ni.Keluar rumah pukul 5.Minum air sana ,ikat tali kasut,cari stoking tak jumpa lah.si adik aku yg nak teman tu nak pergi toilet lah.Dah pukul 5.30.
aku tak kisah kalau budak kecik tu buat muka macamtu tapi aku >
Budak kecik ni ar peneman joging aku.Aku nak lari je dia tarik baju aku.Aku laju sikit je terjerit2 nama aku .Baju aku x nak lepas dia.Baru lari x sampai 1 round.Dah terpekik,jom lah balik jom lah balik.Oh DERITA gila aku.Baru nak dapat feel,orang mencantas pulak.Tengok jam 5.45

Lepas dah hantar dia baru boleh aman bahagia.Tiba2 kasut aku buat hal pulak.Kalau pakai stoking x pe.Ni x,dalam dia ada benda tah.Aku selak2 takut anak cicak ke katak ke x de la pulak.Tapi pakai still ada benda.Dah,last2 aku balik.Tengok jam pukul 6.Tengok cerita cina depan TV lagi baik.Ngehhh

p/s:Ni dah bukan Hangat2 tahi ayam dah ni. !

5 KOMENGG:

twinkle twinkle said...

ahha sy ni nak joging dpn uma pon takot sbb area ni byk org asing,,adoi

~ I Z L Y N ~ said...

dee aku nak joging kawan tak ada . duduk rumah menambahkan lomak . nak buek macam mano ?

Arabella said...

besh eh jogging ?
huhu lama nya tak jogging nihhh
kena mula balik dah hehe

Un Phat Lee said...

lu saje je en bawak budak tu.taknak lari lame2 lah tu.hoho :P

ツhʋƨиα ツ said...

siryes neh

wajah nur fathia saling tumpah dgan wajah diyana
sama lah. haha habisssss.,

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA