Berkampung di hospital

Hye .

Dah dua hari aku tak datang sekolah,tiba-tiba besok kena sekolah,arghh,aku nak cuti lagi ! Besok sekolah,cikgu minta surat cuti,nanti penolong mula minta dekat aku tapi apa ada hal penolong duduk sebelah aku,pandai-pandai aku uruskan dia nanti . Tapi penolong besok nak pergi konsert Justin Bieber . Uwww,tak cemburu pun . Wei,kau cakap dekat Bieber,diyana suka rambut dia . Tu je .

Aku tak datang sekolah bukan sebab ponteng.Muka dah cukup baik dah ni,lagi pon aku pakai baju biru mana boleh ponteng nanti baju biru tu tukar jadi baju putih balik .T___T.

Isnin haritu aku balik kampung.Tu sebab meja aku kosong je hari selasa rabu.Memang sekolah tu ikut law aku pun sukahati aku nak balik kampung bila ./=P/.Tapi sendiri fikir antara nenek dan pelajaran mana lagi penting . Sedar diri,nenek lagi penting itu sebab balik kampung teman nenek operate mata dia .Orang panggil wad tu wad superman.Tapi series,bila masuk je wad tu,tengok semua mata dah tertutup je sebelah.Dah macam pirates of carrebean *eja betul ke salah* dah .Dah boleh jadi watak tambahan dalam filem tu dah

ni namanya adik beradik sebapa seibu muka lain . muka aku macam muka nenek aku

Abaikan muka semua dah macam tempe tak masak je tu.Memang time tu aku nak katil,aku nak tilam,aku nak bantal je tu dalam kepala otak .Well bila dah asyik kat hospital je,mesti lah nampak doktor-doktor yang awesome.

Arghh,tiba-tiba aku rasa aku nak jadi doktor pulak.Awesome oh diorang tapi kalau doktor lelaki yang handsome mesti sebelah dia ada je perempuan.Ok positif mungkin isteri dia.LOL.Tapi best lah kerja doktor !!

Again,kekeliruan kerjaya berlaku lagi.Cuba kau bawa aku pergi airport,aku nak jadi pilot pulak aku rasa,pergi balai polis,nak jadi inspektor pulak nanti.Memang wajib jumpa kaunselor cari kerjaya yang sesuai dah ni.Haha.Byee !

2 KOMENGG:

akuwanblur90 said...

anggan anggan itu penting kan. Tak kisah laa kekeliruan kerjaya terjadi. DUlu masa kecik2 pun berlaku gak. Just go on. Cikgu abg ada cakap,

try your best in everything you do. never give up. if u failed in your hardworks, its ok. try again. But if u fail as your lazziness. deserve yourself..

angan-angan itu penting untuk kekal muda.. erk. :P

Azza Firza said...

skrg nenek dah oke ke ? (:

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA