Happy teacher's day !

Heyyy ! 16 mei merupakan hari guru di seluruh malaysia . Tahukah anda semua ! Haha,yeah memang dah gaya macam pengacara TVIQ je aku ni . Naaa,tadi sekolah saya yang comel yang ohsem tu sambut jugak hari guru tu . Huu,acara wajib kan setiap sekolahh . Guru wajib dihargai anak murid wajib disayangi pengetua wajib dikasihi . Okbye.

Memandangkan aku pengawas terbilang so tadi dah kena agih-agihkan hadiah buat cikgu-cikgu.Huh,bagi hadiah mengalahkan lari pecut 100meter gaya berpeluhnya.Betul,tak hyperbola.Penat gila sedangkan bagi beg je . Lepastu , cikgu - cikgu ada sesi bergambar . Stress aku dengan photographer tu ! FUSSYYYYYY  GILAAA.Derita wei kalau dia jadi photographer weeding habis semua dia nak mengarahnya.

!Entri ni memang tak ada gambar kerana murid terbilang tak akan bawa kamera ke sekolah .Ok BOO ! So kalau nak gambar tunggu je lah gambar tu masuk dalam majalah sekolah lepastu aku scan . Tapi majalah tu dapat tahun depan , boleh ?



Ada tak lagu yang besttt dari lagu ni !! Best gila,aku dengan kawan-kawan aku time cikgu nyanyi kitorang pon jadi backup singer !

Acara yang paling awesome sudah tentu apabila aku dan kawan-kawan pergi wish selamat hari guru. Aloloo,comelnyaaaa dah macam budak tadika dah aku ni . Heh,semua cikgu yang mengajar aku dan geng aku sejak dari form 1 pergi jumpa wish.Hehh,murid yang comel kan kan.Biasa ada periksa besar,restu yang penting tu.Dan bila kitorang wish tu bukan jez cakap Selamat hari guru , muka toya blah.Takk ! itu gaya budak tak sedar diri tu. Ecehh,

Contoh cikgu BM,mulalah kitorang cerita yang pernah dia ajar,gaya baku habisan,Cikgu math siap bersifir kitorang. Haha,crazy us ~ Acara penutup persembahan,betullah budak-budak sekolah aku tu kalau buat persembahan hidup nyawa . Semua persembahan best tapi cuba cikgu-cikgu,tuan pengetua bersyair,poco-poco lagi bestt !

Nak tau tak,kalau hari guru ni sapa yang paling untung ? cikgu ? No no no ,yang superb untung anak cikgu tahuuu! aphal pulakk ? HADIAH -hadiah mak kitorang-kitorang yang sibuk.Saya sedang bercakap tentang diri saya =P.Betul tak semenggah perangai anak mak aku,ceh bukan main tolong angkatkan hadiah sekali dekat rumah mak tak bukak lagi,anak-anak dah ambik dah hadiah tu . Seee untungkan anak cikgu . =D

Di sini saya dengan hati yang penuh ikhlas ingin mengucapkan selamat hari guru kepada semua guru.Di sini ada sajak buat anda semua

Engkaulah lilin menerangi kegelapan,
Menerangi cahaya kejahilan di hati kami,
Membentuk sanubari yang suci murni,
Mendidik kami menjadi sejati,
Engkau insane terbilang.
Guru,
Sekuntum terima kasih kami berikan,
Sebagai mengharumkan hatimu yang suci,
Setelah mendidik kami dengan sepenuh hati,
Menjadi insane bijak bestari,
Engkau pencetus evolusi kami,
Terima kasih guru!

: Ahmad Abid Khairuddin

4 KOMENGG:

CIK FERRA AWW said...

HEHEHE. KALAU KAT MAKTAB, EVERY PERHIMPUNAN NYANYI LAGU GURU.

Anisa Hang Tuah said...

selamat hari pelajar
hehehehe

hamzah ian said...

selamat kepada guru guru kite.. hehehe

haasyaa said...

Epi tichers dei wuxx. Hikshikshiksssssssssss.

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA