KL Gangster wehh gengseterrrr k panjang lagi ARRR tuu.Gengseterrrrr

Ulang lagi,Genggseterrr.Hyee .Tak kira pukul 1 jugak aku updet dah ar besok pukul 9 ada tusyen Tawarih.Tawarih,gapo dia tuu.Sejarah lah weii,tu pon tak tau .K gua memang kerekk ,aku pon baru tau.Sejarah = Tawarih.Orang dulu-dulu lah cakap,cepat gi public call nenek tanya betul ke takk

Hmm,bukan itu main point entri ni tapi apa salahnya berkongsi ilmu.Haha.Memandangkan harini cukup 14 hari aku cuti sekolah dan semakin gila di rumah . Aku pon merengek mintak tengok wayang dekat mak aku. Perghh,nak pujuk bapak aku bagi keluar bukan main susah.Habis 30 ringgit aku harini semata-mata melayan nafsu gila aku ni.Eh bukan nafsu dekat lorong haji taib tu bukan-bukan,apa ke murah sangat 30 je.Heshh,nafsu aku tengok wayang ah mengada-ngada kan.

FOREVERRR ALONEEE . Hye,saya heroin home alone 4 yang keluar pawagam pada raya ni.Bye
Sebenarnya aku tak tau sebenarnya nak tengok movie apa.Datang cinema pon main redha je cerita apa yang still kosong.Well,biasa nak penuhi nafsu menggila tu.Oheah,masa datang tengok KL gangster kosong,ok cantikk nak tunggu karak apakebenda pukul 6.45 petang je/Yeah,JE.

Tiket pukul 12.30 PM,sepatutnya hari jumaat penuhlah panggung tu dengan perempuan.Perghh,makin loser pulak aku tengokk perangai sorang-sorang,Sama penuh je laki perempuan.Amboi bang,taktik baru cover tak sembahyang jumaat kee..Sembahyang lain kalau malas pon,tak kan jumaat pon tak boleh kot.Ohh lupa cuti letteww kannnnn.Hari ke berapa dah ?? Tanda L atas dahi.

Trailer
Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap. Ini sinopsis saya kopi pes dari blog sinema malaysia .Baca selanjutnya di sinema malaysia
Pada aku cerita dia oklah.Memang lah seriau tengok dia belasah-belasah tu.Point dia belasah-belasah tu je lah aku rasa,macam tak ada jalan cerita pon ada juga.Oh kemunculan Zizan sangat superb okey,dia punya lawak tu memang betull luhur gila yang kalau orang gelak pon memang ikhlas.Aku suka gandingan dia dengan Malik (Aaron Aziz) sebagai best friend.


Ternganga aku tengok Aaron Aziz.Deyy,ni first time aku rasa dia handsomeee gilaaa lah wei.Selama ni tak pon.Selama ni aku syamsul Yusof kali ni sumpah aku tak pandang syamsul dah.Aaron Aziz Aaron Aziz HANDSOMEEE

Syamsul is a good director but not a good actor

Betul sangat-sangat tu.Dia direct memang superb tapi dia berlakon tak best tak best.Perghh aksi yang ni aku macam WOWW WOWW . Ye lah berapa ramai director malaysia.Again Malaysia yang sanggup ambil risiko nak berlakon tembak-tembak kat orang ramai.Heh,paling-paling pon nak berlakon pukul 3 pagi time tak ada orang baru berani tembak-tembak.

SOFI JIKAN @ AJIB .Aku suka tengok dia berlakon .Macam shaheziey sam ,toya je muka.One of supporter @ best friend malik .

Homaii Aaron Aziz belasah orang .Ni namanya bila dah suka,semua benda pon baik punya.Heh

Adi Putra ni berlakon rasa macam nak sepak-sepak je,Dah gaya spark dah wei.

Pelakon semua gempak kecuali Syamsul Yusof yang tak berapa sangat lah.Again,dia hebat dalam bidang director tapi lakonan so-so sahaja.Tapi apa pon filem ni ok,memang belasah-belasah tahap gempak lah.Yang tengok pon orang yang over macam aku mesti bajet tutup-tutup muka punya.Hehh,biasa terlampau mendalami.Tapi movie ni kejap + simple  .Dia cuma tekankan aksi belasah-belasah tu je .Tak salah untuk korang tengok dan nilai sendiri. selamatt menonton .
.

8 KOMENGG:

Anisa Hang Tuah said...

cam best je cite nii
hehes

Diyana said...

@Anisa

Bestt tengoklahh kak nis

AesyaZealous said...

waa belum tgk lagii

AmyZana said...

yeah ? dengar cerita kan Kak Dyana, cerita ni nak kena saman dengan PEKIDA. :0

Hans said...

sofi jikan better than shaheizy sam untuk watak antagonis :-)

Review Filem KL Gangster

THE LEKAT LEKIT STORY said...

filem yang bakal jadi kontroversi & di saman
TERKINI :Apabila alat sulit lelaki menyentuh alat sulit wanita
TERKINI :PEKIDA BAKAL SAMAN SYAMSUL YUSOF & FARID KAMIL

Pyka Rahmat said...

saya taksuka syamsul. tiba tiba#

Qaseh mYra said...

memang best giler citer nie...
lagi best tengok watak malek...
hnsem giler!!

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA