Salam Ramadhan

 Aku lagi tinggi dari makcik,kakak sedara aku.Derr,aku pendek sebenarnya.

Besok sekolah . Sangat tak cool . Tak cukup sebenarnya 4 hari berfoya-foya tanpa hala tuju tahu . Kemain arh aku update blog idea mencurah-curah eh baru sedar minggu depan exam . So persediaan nak pergi berperang tumpah darah dengan exam,study ler jawabnya . Malam ni berjaya habiskan 2 bab sejarah . Memang gila tak pernah aku baca sejarah tak tidur kali ni baca memang faham betul dah ni kalau masuk kuiz merdeka dah konfem lah grand prize aku punya. See,betapa memahaminya aku terhadap sejarah malam ni .

Bulan puasa ni senang lah agaknya nak uruskan masa,dengan doa dimakbulkan lagi . Target aku 2 minggu lagi habiskan subjek geografi,sejarah,kh . Boleh punya dengan tak ada setan hasutnya lagi tinggal nafsu je lah . Eh dah nak masuk 2 ramadhan dah .So aku dikesempatan ini nak ucapkan Salam Ramadhan buat semua.Semoga ramadhan kali ini dipenuhi dengan pelbagai kebaikan . Kurangkan carutan,umpatan kerana dah tak ada setan yang menghasut.Nafsu tu kena bijak kawal .

Bila puasa besar-besar ni aku rasa senang je lah untuk tahan lapar,haus . Ye lah dulu aku siap menangis nangis dekat bazar ramadhan mintak air mintak air .Malu dah tak kisah dah tolak tepi.Gila lah time tu anggap kalau tak minum mati .Bukan main mak aku pujuk.Cuba aku buat sekarang,mak aku tak mengaku anak agaknya,tinggal kan je aku.

Gini ler agaknya muka aku time menangis masa 6 tahun tu . Ononom

So far,aku tak shopping raya lagi.Ok ini menyedihkan .aku dah gian gila nak shopping ni,mama abah jom pergi jalan tar,jom pergi sogo jom pergi jj jom jom . Tema tahun ni merah haha untung ler nanti satu keluarga pakai merah lepastu gantung dekat dinding pon kaler merah .

Merah tanda berani so raya tahun ni saya berani kerana memakai baju merah

Boleh tak selamanya nak kurus macamni . Gambar form 2 arh tu .

So saya duta blog ini yang dilantik pada 31julai pukul 7 pagi waktu jerman yang dibayar gaji 500 dolar seminggu ingin mewakili tuan blog ini mengucapkan Salam Ramadhan buat semua . Yang sunat sunat jugak,wajib jangan dilupakan.Assalamualaikum .

8 KOMENGG:

Far8 budak baik said...

manje gile kn kau..
haus je kot..hahaha..
stady leklokkk...
kang onn9 sgt lupe exam tu...
haha..
aku ingt pic kau kawin tadi..
hahahahahaha
selamat berpuasa budakkkk

♥♥ arabella ♥♥ said...

slamat berpoce!

tengs sudi singgah blog akk...
i follow uu.......

sifu im said...

skolah aku gak bdk2 cuti smpai 9 hari..hoho..best leh puasa lama2 kt umah

deeya said...

happy ramadhan dear .. oh akak pun xshoping lagik . pakai baju ngan kasut raya tahun lepas jer . hehehe ~

naz said...

yang bawah sekali rasa nak terajang dinding je hahaha selamat berpuasa

zati embong said...

good luck dik.study rajin2 k.

Scya Lollita said...

selamat bpuasa .
hehe

cik sakdi said...

ish,kite pon dari dulu nak kurus, tp x turun2 pon. haha

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA