Raya raya raya raya raya

Dah tak payah cakap aku lupa password ke apa ke sampai tak reti update blog. Eh,assalamualaikum hai semua harap semua sihat kalau tak ambik panadol telan banyak-banyak minum air kbai.Ah,lu aphal dapat update terus menaip macam-macam sampai ke hal panadol . Tak ada maknanya lupa password ke tangan hilang ke sampai tak reti update blog . Tak,tak aku mana layan mercun ni.Aku main mercun pop-pop je,aku legen ah mercun pop-pop tu .

So mukadimah panjang pon tak guna,ni ler aku share 3 gambar raya ni.Yer,3 sahaja kerana raya saya sangat tak awesome sangat tak best .Dekat twitter pon buat-buat raya aku paling best ,kononyalah kenyataannya ambik tisu ah lap air mata dengar cerita raya aku sambil menggeleng-geleng kepala. Meraung weh tengok orang lain raya gempak-gempak . K,tapi bersyukurlah dapat raya daripada orang somalia mati kebulur . So do bersyukur diyana kun diyana kun

A:Minta maaf tercuri duit ke,tersepak kaki ke terpinjam baju ke? Mohon saya bermohon maaf zahir dan batin,sambil lap air mata
B:Aku maafkan aku maafkan*meleleh jugak air mata lepastu berpeluk pelukan

Simbolik raya meleleh -leleh sambil minta maaf . Lepastu buat lagi dosa yang sama .Ecehhh . 


 caption gambar : Tak menyempat-nyempat nak bergambar ! Muka gaya bibik dah aku tengok balik . 
Ye lah busy masak rendang,masak lodeh,sental bilik air. Ononom 

Selamat hari lebaran,minal aidil walfaizin . Mintak mak kuih sepotong saya mahu makan kerna perut kosong ! satu hari di hari raya ku menangis kerna gembira,Ooh balik kampung,hati girang.Pulanglah ke desa berhari rayaa !

Fine,ni memang rancangan jangan lupa lirik lagu raya pon semua lagu nak ditepek nya.Lagu sekolah tak nak ?
Oh bercakap tentang sekolah,besok sekolah dan sangat tak cool.Dah gelak lah gelak lah korang!Tambah cuti lagi seminggu tak boleh ke tak boleh ke ,Tau tak cikgu pon masih dalam mood raya weh,jangan-jangan besok cikgu bawak segala macam lemang rendang buat open class jemput pengetua sekali . Aku takut besok time nak nyanyi lagu negaraku,lagu sekolah tertukar dengan lagu selamat hari raya je .

Raya ke 7 dah sekolah , hey lah . Orang lain gosok baju raya,aku gosok baju sekolah . Dan harini genap sebulan untuk PMR.Dan dah cukuplah masa berfoya-foya aku.Tell you eh,8 hari start jumaat minggu lepas aku tak study . Yer langsung tak study malam macam kebiasaannya sebab baru habis trial sebab nak raya dan besok kena mula lah balik rutin harian .

Lagi sebulan aku kena betul-betul khusyuk tawaduk lepastu enjoy ah nak main lompat katil ke lompat kolam ke terjun bangunan ke . Haishh,sebulan bukannya lama . So,do enjoy your raya !

6 KOMENGG:

syrupmasin said...

err..meleleh apakah?? :D

Faidhatul Arfah said...

slmt raye. heeee :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Berbaju hijau semuanya sweet !

cik azeya said...

gud luck bebeh, :)

BeloG MTT said...

Seronoknya beraya sakan :)

Saiazuan said...

hehe klaka je lupe pw sbb tu x update blog.. :D

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA