Kat kantin sekolah pon jadi buat

Waaaaaa,cerita pasal bulan lepas 11.11.2010 baru nak cerita.Kawan2 aku buat entri tu bulan lepas lagi,aku baru tersemput-semput sambil ambik nafas,sambung balik semput nak buat entri ini".Ada apa 11.11 haritu,kat kantin,apa dorang buat "Dah tak yah fikir bukan2.Budak sekolah aku still suci murni lagi..

Apakah pilihan budak sekolah dalam menyambut hari jadi .Taknak hari jadi,nama glamer lah PARTI BIRTH DAY lah.Kalau budak darjah 1 sampai darjah 6 bolehlah gesel2 tangan mami dedi peluk2 sikit urut belakang sikit sambil cakap

 MAMI,MAMI,minggu depan kan birthday kita,kita nak buat kat sekolah tau,haritu kan masa birthday dian dia beli kek doraemon,lepastu kan dia berlagak kat semua orang,Nantikan mami belikan kita kek barbie tau,lepastu jajan tu letak biskut rokie satu,twisties satu,coklat M&M sepaket.Boleh kan ,boleh kan

Tak kan tak pernah kan,aku dulu pernah ar jugak sambut birthday kat sekolah.Masa rehat,semua kawan berkumpul kat kita ,kita tengah2 pegang pisau potong kek,tiup lilin diorang nyanyi.Kawan2 pula bersyukur sebab mak bagi duit balanja 2 ringgit tak yah gunaa.Yeryer

Masa aku kat tadika dulu,sumpah tak famous langsung.kakak-kakak 6 tahun semua bajet hot tk nak kawan dgn aku.Al-kisahnya,aku dulu berjiran dengan budak lelaki yang kakak2 senior tu minat gila.aku pon taktau apa yang hot nya kat budak laki tu tah !Satu hari tu kitorang celebrate birthday sama2 dekat sekolah.OMG,lepastu kakak2 senior 6 tahun yang bajet hot tu mulalah nak berbaik2 dgn aku.Dulu aku desperate kot nak kawan dgn budak2 popular kan.Aku layan je dorang tu.klu sekarang ar,blah la kau ~Tengok macammana birthday boleh memfamouskan seseorang.

Tapikan sekarang ni mak aku saja je offer suruh sambut birthday macamtu.T___T

Dah cukup aku buka lipatan sejarah aku.semalam,semalam dan semalam.Aku pon tak faham apa paedah aku peram entri ni.Bukan boleh jadi ikan masin pon.Jadi ikan masin,boleh jual,aku dapat duit aku shopping.Wakakaka.Niat dah tak betul tu

Cuba tengok sikit apa yang aku dah buat 11.11 haritu.Semenggah ke tak semenggah,bermoral ke tak bermoral,kalau x boleh tambah p.moral sbgi subjek tambahan

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket
\
Yeah,masih bermoral bukan ? tak da nya 'aku pilih KLCC' Waa,tiba2 je.Hiburan lepas periksa,kalau sebelum periksa tu,ada penuh meja dengan buku sejarah,geografi lah sampai kek pon tertimbus.Ah.OVERRR !Buat kat kantin sekolah je niat nak buat kat dewan sekolah ajak pengetua sekali tapi MALUU ,aku sure semua kawan2 aku x nak join sbb malu sbb aku pon TAKNAKKK ! Aku pandai rancang je.

Itupon kek pon beli tokyan duit ramai2.4 orang punya duit lah.aku tau Birthday GADIS tu makan kek secret recipe dengan baskin robbin je.Taste nak mahal,biasa ar tu.Tapi kena faham lah,kami tak kaya lagi2 birthday kau tu 11 haribulan,awal bulan tu.Gaji dah habis.Birthday aku smart 28 haribulan,gaji tengah masyuk.

Last no least,KAWAN,Selamat Harijadi yang ke 14 tahun 1 bulan ! Aku post 1 bulan lepastu,kira smart lah .Haha.Buat mak lampir dari nenek kebayan rock ~

picture: izlyn

5 KOMENGG:

Rozana Razali said...

sedapnya kek, rindu zaman sekolah.. =)

twinkle twinkle said...

ahha mira xpena smbut befday kat skola sob sob haha

ツhʋƨиα ツ said...

haha time2 kecik takde nya sye pek2 jajan bgi kawan
bwak je kek pi skolah
tp time jgak la sume member nk buat baik
hampeh punya kwan

tp bila ada kwan2 bgi pek jajan time besday dorang , slalu berlagak kat adek hahaha.

Jeely jelly said...

syok tu klu ajak pengetua... bukan senangg nk dpt.. haha

Q E E said...

Wahaha. Femes kantin sekolah XD

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA