Ahad yang best .Aku sebenarnya tak tau nak letak tajuk apa tu lah pasal.Sibling day out maybe ?

Mulakan hari ahad yang indah ini dengan bangun pagi .Aku bukan anak raja wei sampai breakfast pon atas katil.Apa ingat aku ni daulat sangat.Aku jugak bukan yang lepas bangun tidur je,terus capai telefon call mekdi suruh hantar breakfast depan rumahh.Aku budak perempuan biasa - biasa je.Haruslah bangun pagi jerang air,masak cekodok,masak lempeng.Gadis melayu kot.Hehe.Percaya sangat lah korang .Hari ni ahad so bangun lambat.Argghh,dimaafkan sebab tidur pukul 3 pagi wei.Biasa sabtu. dari pagi sampai sekarng hujan tanpa henti.Hujan tu rahmat kann.

Harini aku dengan family aku berfoya-foya kot.Family without my father .Bukan berfoya-foya mungkin mncari sedikit keapabendaanponakutaktau.Shopping ar.Yang shopping nya mak aku.Handbag dia lah.Aku tukang tengok je tapi sempat lah mengendeng ambik baju jugak.Hehe.Memang tak boleh blah,kitorang beli timbang ok.Bukan timbang sayur tu,SCALE,Timbang berat badan tu.Ngeh-ngehhh.

bathroom scale
Yer timbang tu.Tapi bukan digital punya lah.Tak pe kawan aku rumah dia ada timbang digital.Nanti kalau nak tengok yg digital punya.datanglah rumah dia.Apa susah,Boleh kan Effa kan.Maybe mak aku beli sebab dah tak tahan dengan aku kot.Sebab apa,aku malas nak cerita.Point dia sebab aku punya keterujaan bila tengok penimbang ni lebih sikit.Series,over.Tu sbb aku beli,dah tak perlu dah nak masukkan 20 sen bila nak timbang.

Yeeeyeerr,(aku sebenarnya tak tau nak eja Yeryer,camni ke yeryer) erkk?.Harini aku dah lepaskan ketagihan  aku nak main boling.Haha,best gila wa cakap lu.Lagi-lagi harini aku main siap dapat strike lagi tuu.Menang pulak tuu.Aku mengaku aku lawan budak darjah 4 tapi apa aku kisah aku tetap Menang ! Aku main sampai 3 game harini sampai sakit-sakit tangan jari aku .*mengada * tapi aku puas .Yeyehh !

Dan yang paling tak sukanya,bila sampai rumah around 9 malam camtu,baru aku sedar ada 2 homework lagi aku tak siap.Nggaaaaaaaaaaaaa !!Baju sekolah tak gosok lagi.Dah lah jari tangan sakit,and now homework dah siap tapi banyak caca marba.Tulisan pon dah bukan cakar ayam dah tu.Dh cakar mak ayam bapak ayamdah tu.Sorry cikgu,jari sakit.Tapi menaip jari tak sakit sangat pon.=D

Ok bye semua dan besok sekolah.T__T.Perlu ke ekspressi sedih itu ? ok tak perlu.

7 KOMENGG:

amry said...

hahahah...suka la gaya diyana ni. gaya bahasa yang santai. ni kalau tak gtau umur 15 ni. sah2 saya fikir diyana ni umur 51...hahahaha.jangan mareeee..nak gtau gaya penulisan tu macam orang dewasa jer...hehe...nice!

Oreo said...

Ehh,saya mmg 51 tahun pon lah.Ngeee.

Haha,budak kecik bajet besar mmg camni.Mengada-ngada

AISHA INANI said...

wah budak sekolah lagik dah terre blogging!
terharu!!

kesian kena sekolah.
kiteww cuti........ lalalala!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

selamat bersekolah ye dik. take care.
had been here to visit ur blog:)

Puteri Iqa Izyan said...

u r only 15? huhu..
tp bahasa sempoi je.hak2..

bagus2.
akak dulu skema kot.keh3. :P

btw, bowling tuh akak paling tak suke. sbbnye selalu masuk longkang.ehek :D

Oreo said...

@AISHA INANI

Ok.kita Jelezzzzz !!Mana ada terrer lah kak.

@Fifiey

Thanx

@Puteri Iqa

Haha,akak pon mcm org atas tu.Hehe

Maisyarah said...

15 thn... best btl gaya penulisan adik nie. samelah ngan akak (akak la, dah 25 dah ponnn, bln 9 jgk ye!) suke timbang2 nie. timbang 20sen. nanti kene beli pnimbang jgk. pnimbang dkt supermarket tu, ade ke patut letak kat luar toilet laki. ish2x.

 
DIYANAasri2011
EDITED BY DIYANA